Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž v Paříži se letos nově otevře i anglicky hovořícím zájemcům - přihlašování prodlouženo

4. května - 26. června 2020 a 5. října - 27. listopadu 2020

Advokátní stáž v Paříži 2020
! POZOR, NOVĚ VE DVOU TERMÍNECH !

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje i v tomto roce dvouměsíční mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky do 40 let věku, kteří mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem.

Studijní část stáže probíhá v l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. Poté následuje praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

 

V roce 2020 se stáž pořádá ve dvou termínech, na podzim ve francouzském jazyce a nově také na jaro v anglickém jazyce.

International Program: stáž pro advokáty/advokátky, kteří mluví anglicky v období od 4. května do 26. června 2020. Přihlašovat se můžete do středy 4.3. Váš strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí v anglickém jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory k rukám Mgr. Veroniky Slováčkové ( slovackova@cak.cz ).
Výběrové řízení proběhne následně v prostorách ČAK v Praze dne 5.3. od 14 hod.

Stage International: stáž pro advokáty/advokátky, kteří mluví francouzsky v období od 5. října do 27. listopadu 2020. Přihlašovat se můžete do pátku 17.4. Váš strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí ve francouzském jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory k rukám Mgr. Veroniky Slováčkové ( slovackova@cak.cz ).
Výběrové řízení proběhne následně v prostorách ČAK v Praze dne 23.4. od 14 hod.

 

Financování stáže:

Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady cesty do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu ponese účastník. 

Požadavky na uchazeče o stáž:

Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. V případě Stage International se vyžaduje výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. V případě International Program se vyžaduje výborná znalost anglického jazyka. Advokát/ka musí být pojištěn/a.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi