Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Komora potvrdila roční zákaz činnosti pro advokáta Kočího

16.4.2013, Právo, str. 5, Josef Koukal

Ročním zákazem výkonu advokacie potrestala Česká advokátní komora (ČAK) pražského advokáta Petra Kočího, který loni v lednu jako právní zástupce členky Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Lucie Šlégrové vznesl námitku podjatosti proti soudnímu znalci Michalu Mazlovi pro jeho údajný židovský původ.
Potvrdila tak svůj dřívější verdikt z loňského října, proti kterému se Kočí odvolal. „Během nového jednání kárného senátu ČAK došlo k doplnění dokazování dle pokynu odvolacího kárného senátu a bylo vyhověno i návrhu zástupce kárně obviněného na provedení důkazů, které předložil,“ uvedla mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
I napodruhé však kárný senát komory dospěl k rozhodnutí, že se Kočí kárného provinění dopustil. Ani druhé rozhodnutí kárného senátu ale není pravomocné. Kárný žalobce i zástupce Kočího si ponechali lhůtu k případnému odvolání, které by mělo odkladný účinek.
„Odvolávat se budu. Ovšem projednání jsem nebyl přítomen, takže k jednotlivým důvodům se budu moci vyjádřit až po doručení písemného rozhodnutí kárného senátu,“ řekl Právu Kočí.
Celý případ se točí kolem hlavního líčení u Okresního soudu v Mostě. Šlégrová a další dva muži byli obviněni z toho, že na předloňském shromáždění DSSS v Litvínově nosili prapor se symboly v té době už zakázané Dělnické strany.
Mazel v posudku pro mostecký soud označil výroky Šlégrové z té doby za propagaci nacismu. Mazlův židovský původ, který znalec vzápětí popřel, vyvodili Šlégrová s Kočím z jazykového rozboru jeho jména.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi