Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

O tom lidském požádání

20.6.2013, Lidové noviny, str. 24, Jan Rejžek

POSLEDNÍ SLOVO
Snažil jsem se na současné politické balábile pohlédnout z trochu jiného úhlu, nic mě nenapadalo, až mě trklo, že to vezmu přes advokáty zadržených šibalů. Čtu obhajoby a nestačím zírat. Česká advokátní komora s jejím předsedou JUDr. Martinem Vychlopněm se nemůže dvakrát chlubit, jaké veleduchy má ve svých řadách. Chápu, že fikaný obhájce dle fousatého vtipu dokáže zprostit viny vraha obou rodičů, protože je sirotek, ale tato úroveň vyvolává dojem, že si z veřejnosti dělají legraci.
Ten slovník! Umatlané parodie na Perryho Masona mluví jak legendární major Brabec nebo plukovník Petřík z dávných časů vojenské katedry v Motole. Podezírám například Jiřího Matznera, jenž hájí bývalého šéfa VZ Milana Kovandu, že byl vminulém životě politrukem, jelikož na dotaz, zda bude usilovat pro svého mandanta o status spolupracujícího obviněného, podobně jako je jím třeba Ivana Salačová v kauze Rath, odvětil: „Ne, v tuto chvíli to nebylo diskutováno ani to není na pořadu dne.“ Bodejť by to bylo diskutováno, když je v hlavě …áno. V jiné odpovědi lumen pravil, že si nedovede představit, že by „vůbec státní zastupitelství na ten návrh šlo.“ Jít na návrh je jako jít na toaletu nebo na zteč. Jakoupak měl JUDr. Jiří Matzner asi češtinářku? Možná dávno ze zoufalství skočila z Nuselského mostu.
Největší řečnickou hvězdou je ovšem hovorný advokát Jany Nagyové Eduard Bruna. Až se bude udílet Cena Hanse Christiana Andersena, je vážným kandidátem. Takhle tento dospělý, dvounohý a bezesporu inteligentní savec hájí to, jak si bývalá vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády najala dva generály, aby šmírovali Nečasovu manželku: „Nikoho si nenajala... Nikomu nic nepřikázala. Paní Nagyová pouze někoho požádala, lidsky požádala…Bylo to normální lidské požádání.“ Beru, akorát nechápu, proč ta do morku kostí lidská paní Nagyová používala pro schůzku s generálmajorem Kovandou kynologický termín „pán, co má umělého psa“ a pro vojenské fízly mazlivý pojem „krtečci.“ Ještě že se toho Zdeněk Miler nedožil, jinak by natočil další díl večerníčku Jak krtek k odposlechům přišel. Jinak s osvědčenými humanisty Janem Kačerem a Táňou Fischerovou, kteří se již předvedli v případu Davida Ratha, jedeme zítra před vazební věznici s protestními transparenty Jana je nová Horáková.
Další zásadní příspěvek k věci přinesl bývalý prezident Václav Klaus, který touží „vrátit politiku z rukou pánů v kuklách politikům.“ Vřelý souhlas, já bych zase financování partají taky nejradši vrátil do oněch zlatých časů Lájose Bácsiho, Libora Nováka aMilana Šrejbra, kdy byl Klaus předsedou ODS. Nedávno tento neúnavný bavič navíc zakňoural, že zásadně odmítá, aby se věci, které se dají řešit za bílého dne a bez kukel, řešily o půlnoci a s kuklami. To už je choroba. A vskutku, lékaři u něj diagnostikovali vzácnou nemoc, tzv. kuklismus, jež vyplývá z toho, že se v domácnosti paní Livia neustále promenuje v provokativní masce velvyslankyně na Slovensku a frustruje manžela, proč ji už dávno na post neprobojoval.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi