Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Komora dala Láskovi pokutu za výrok o advokátní kanceláři

31.8.2013, Mladá fronta DNES, str. 3

PRAHA Advokát Václav Láska dostal od České advokátní komory pokutu 200 tisíc korun za to, že dal ve svém veřejném vystoupení do souvislosti údajnou trestnou činnost v pražském Dopravním podniku s advokátní společností Šachta & Partners. Právník to včera uvedl na svém facebookovém profilu Právo s Láskou.
Bývalý vyšetřovatel a spolupracovník organizace Transparency International Láska zpracoval pro pražský magistrát právní analýzu problematických zakázek v DP. Popsal v ní strukturu, v jejímž rámci byly v podniku údajně uzavírány nevýhodné a nevypověditelné smlouvy s předem vytipovanými nebo účelově vytvořenými dodavateli. Podle advokáta tak bylo z DP ročně vyvedeno kolem miliardy korun. Tvrdil, že podvody organizovali právníci ze Šachtovy kanceláře, která se dnes jmenuje MSB Legal.
Mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková potvrdila, že kárný žalobce shledal stížnost někdejší advokátní kanceláře Šachta & Partners jako důvodnou. Komora dospěla k závěru, že Láska při výkonu advokacie nepostupoval tak, aby nesnižoval důstojnost advokátského stavu.
Proti rozhodnutí komory se Láska může odvolat, posléze se může obrátit správní žalobou na soud.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi