Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokát Láska dostal pokutu. Za výroky o zločinech v DP

30.8.2013, aktualne.cz, Lucie Kudláčková

Na Lásku si stěžovala právnická kancelář Šachta & Partners
Praha - Advokát Václav Láska dostal pokutu 200 tisíc korun za výroky na adresu právnické kanceláře Šachta & Partners (dnes MSB Legal).
Tvrzení souvisela s auditem v pražském dopravním podniku (DPP), který Láska pro magistrát zpracoval v loňském roce. Pokutu mu udělila Česká advokátní komora.
"Asi bych měl být šťasten, protože kárný žalobce navrhoval mé trvalé vyškrtnutí ze seznamu advokátů. Jenže nejsem. Je to jeden z nejvyšších možných trestů," komentoval verdikt Láska.
Šachta & Partners si stěžovali na dva výroky pro Český rozhlas Radiožurnál a Frekvenci 1. Láska v nich popisuje organizovanou zločineckou strukturu, která podle něj v dopravním podniku fungovala a na které se měli advokáti podílet.
"Sám jsem tomu nevěřil a mnoho advokátů mě ujišťovalo, že za verbální projevy se z advokátní komory nevyškrtává, že to je jen v případě zpronevěr advokátních úschov a podobně," komentoval rozhodnutí Láska.
Právník se ale obává, že vyškrtnutí ze seznamu advokátů neunikne tak jako tak. Advokátní kancelář na něj podala další stížnost, o které komora zatím nerozhodla. Tentokrát jde o Láskovo tvrzení v pořadu Partie, že exministr Miroslav Kalousek lže.
"Pan ministr Kalousek lže, kdy tvrdí, že není žádná příčinná souvislost mezi dáním trafiky a vzdáním se mandátu," komentoval Láska případ poslaneckých trafik, který nyní vyšetřuje olomoucký státní zástupce Ivo Ištvan.
"Za další podobné provinění bude uložen trest vyšší (kdyby tenhle k nápravě nestačil), tedy vyškrtnutí ze seznamu advokátů. Bohužel tak je asi mé vyškrtnutí z komory a ukončení advokátní praxe jen otázkou času," dodal Láska. Pokuta ho prý od "nazývání věcí pravými jmény" neodradí.
V souvislosti s auditem v dopravním podniku si na Lásku stěžovali také odboráři, kteří tvrdili, že Láska se ke smlouvám dostal neoprávněně. "Tato stížnost byla zamítnuta," řekl deníku Aktuálně.cz Láska.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi