Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Zpronevěřil advokát klientům čtvrt miliardy?

17.1.2014, TV Nova, 12:00

Renáta Czadernová, moderátorka
--------------------
Policie po dvou letech ukončila vyšetřování podvodu, který v historii advokacie nemá obdoby. Obvinila známého zlínského advokáta Milana Holomka, který měl svým klientům zpronevěřit čtvrt miliardy korun. O případu má více informací kolegyně Martina Julinová. Martino, jakým způsobem z nich peníze vylákal?

Martina Julinová, reportérka TV Nova
--------------------
Hezký den. S podvody advokát Milan Holomek začal podle vyšetřovatelů už před 13 lety. Na policii ale se první poškození přihlásili teprve v roce 2011. Na dobré slovo mu klienti, většinou jeho známí, půjčovali peníze. Například jeden muž mu půjčil 30 milionů korun. Holomek ale ve většině případů nic z toho nevrátil. Dokonce měl zpronevěřit i peníze, které mu klienti svěřili do advokátní úschovy. Když ho před více než dvěma lety začala vyšetřovat policie, Advokátní komora mu okamžitě pozastavila činnost. Kriminalistům se podařilo prokázat, že podvedl 59 osob, obral je o 233 milionů korun. Nicméně podle insolvenčního rejstříku je těch poškozených daleko víc a škoda se blíží až k půl miliardě. Tito lidé se ale zatím nepřipojili k trestnímu řízení. Více teď zlínský policejní mluvčí.

Aleš Mergental, mluvčí krajské policie, Zlín
--------------------
Obviněný muž si jednak půjčoval peníze, jednak nabízel úschovu peněz a také nabízel zhodnocení jemu zapůjčených financí. To, jakým způsobem obviněný muž s penězi naložil, prozatím není úplně jasné.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi