Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokáti z kauzy Nagyová založili spolek proti žalobcům

10.6.2014, Mladá fronta DNES, str. 2

Není důvod komentovat soukromý spolek, říká Bradáčová
PRAHA Nezákonné stíhání bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho, zastavené stíhání exposlanců ODS kvůli korupci z kauzy Jany Nagyové - to jsou jen některé z případů, kvůli kterým se obhájci pustili veřejně do kritiky státních zástupců.
Aby byli slyšet více, založili nyní Unii obhájců, která podle svého prezidenta, známého pražského advokáta Tomáše Sokola, má být protiváhou žalobcům. Ti prý ztratili sebereflexi. „Některé postupy orgánů činných v trestním řízení už volají po systémové kritice a kvalifikovaném dialogu,“ řekl Sokol. Obhájci podle něj chtějí upozorňovat na problematické kauzy a dávat podněty advokátní komoře i představitelům státu. Nejvyšší žalobce Pavel Zeman se kolegů zastává: „Státní zastupitelství pracují v zásadě dobře.“
Ke spolku se nyní hlásí sedm advokátů - většinou obhájců lidí obviněných v kauze kolem někdejší šéfky kanceláře premiéra Petra Nečase Jany Nagyové (nyní Nečasové).
Advokáti tvrdí, že se sdružili kvůli tomu, že státní zástupci ani u zjevných nezákonností nepřiznají chybu a tyto případy nikdo neřeší.
„Není důvod komentovat vznik soukromých spolků,“ reagovala na vznik Unie obhájců pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. „Co se týče záležitostí advokátů, je pro nás partnerem advokátní komora,“ dodala.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi