Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Bulletin advokacie se opět stal nejlepším právnickým časopisem roku

3.7.2014, ceska-justice.cz, Robert Malecký

Ve dnech 12. až 14. června 2014 se uskutečnil již XXII. ročník Karlovarských právnických dnů. Tuto odbornou konferenci, která je zejména příležitostí pro setkávání se a diskuze právníků různých profesí z ČR, Slovenska, Rakouska a Německa, pořádá společnost Karlovarské právnické dny (Karlsbader Juristentage) už od roku 1991.


V rámci tohoto setkání uděluje společnost každoročně ocenění za původní autorské právnické dílo, které má i významný tvůrčí přínos – „Autorskou cenu“. Dále oceňuje „Prestižní cenou“ nejlepší právnické časopisy, a to podle výsledku ankety mezi odbornou právnickou veřejností. Na základě posouzení z řad právnické veřejnosti je udělováno i ocenění „Pocta judikátu“.


V rámci právnických časopisů se po roční pauze stal Bulletin advokacie, stavovský a odborný časopis, určený především pro advokáty a advokátní koncipienty, opětovně nejlepším právnickým časopisem roku. Časopis vydává Česká advokátní komora.


Bulletin advokacie letos získal prestižní cenu pro nejlepší právnický časopis v ČR již poosmé. Toto ocenění se předtím redakci dostalo již v letech 1994, 1998, 1999, 2001, 2002, 2011 a 2012.


Nejlepším časopisem na Slovensku je pro tento rok Ars notaria. Nakladatelství Wolters Kluwer získalo Autorskou cenu ČR za nejlepší právnickou publikaci vydanou v roce 2013, a to za učebnici Občanské právo hmotné, 1. díl, Obecná část, která vznikla pod vedením profesorů Jiřího Švestky a Jana Dvořáka a docentky Michaely Zuklínové. A konečně již tradiční cenu „Pocta za nejlepší judikát za období 2013-2014“ získalo rozhodnutí Vrchního soudu v Praze 9 Cmo 340/2013 ve věci směnečného práva.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi