Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Jan Holásek: O nemovitosti jsem se vždycky aktivně zajímal

13.11.2014, E15, str. 6, Tereza Zavadilová

Advokát Jan Holásek se rozhodl opustit svou domovskou kancelář po třinácti letech letos v létě. Havel, Holásek & Partners během té doby vyrostla v jedničku na trhu. Holásek se ale rozhodl, že se chce věnovat jiným projektům. „Zvažoval jsem to již delší dobu. Už proto, že jsem zkoumal další možnosti a aktivity. Ty se dostaly do takového rozsahu, že jsem se rozhodl zabývat zejména jimi,“ popisuje. Těžištěm nových aktivit bude oblast nemovitostí a stavebnictví. Neznamená to, že advokát by chtěl svůj obor zcela opustit. Na svých projektech se bude kromě manažerské role věnovat i právní oblasti. „Určitě situaci nevnímám tak, že odcházím z právní oblasti jako takové,“ říká.
Většina chystaných realitních aktivit má spočívat v majetkové účasti v konkrétních společnostech – což je model, který Holásek zvolil v případě Accolade. Podílet se chce i na řízení projektů.
Jana Holáska podle jeho slov zajímá celá oblast realit – tedy i architektura, urbanismus, development či regionální rozvoj. Kromě průmyslových nemovitostí jsou to i projekty v oblasti volnočasových aktivit. „Tento trh není saturovaný. Rozhodl jsem se podpořit projekt prvního zábavního parku v Česku. Připojil jsem se ke skupině investorů, která jej připravuje,“ uvedl. Média již dříve uváděla, že jde o miliardový koncept, ve kterém se kromě jiných investorů angažuje bývalý ředitel zoo Petr Fejk. „Jsem jedním z hlavních akcionářů tohoto projektu,“ upřesnil Holásek. „Nechystáme nějaký Disneyland, bude to park vycházející z české kultury.“
Projekt zábavního parku dlouhodobě chystá také Igor Rattaj z TMR. Podle Holáska ale nejde o identické koncepty. Holásek ve svých aktivitách nezavrhuje ani oblast bydlení. Zajímají ho rezidenční projekty, které nabízejí inovativní bydlení ve středním a vyšším segmentu, kromě toho rekonstruoval například dům Čestmíra Puce v Dobřichovicích, nechal postavit oceňovaný dům U Vodárny v Hradci Králové. V příštích letech se chce zapojit také do podpory festivalu Architecture Week Praha.
Od ledna příštího roku bude někdejší otec-zakladatel pracovat pro Havel, Holásek &Partners na pozici Senior Counsel, což znamená externí poradce na speciálních projektech. Nadále bude také zastupovat kancelář v České advokátní komoře.
O způsobu a výši vypořádání s HHP advokát mluvit nechce. „Součástí aranžmá, které jsme si dohodli s kolegy, je i vyřešení finančního rámce, to bych ale nekomentoval. Obecně platí, že takováto aranžmá jsou dlouhodobější, aby byla zajištěna pozice obou stran,“ dodává. Havel, Holásek & Partners bude nadále fungovat pod svým jménem, Holáskovo jméno podle smluv zůstane v názvu minimálně do roku 2017. Nemusí to prý ale být napořád. „Trendem je zkracování názvů, takže nelze vyloučit ani tento krok,“ říká advokát.
Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners sídlí v pražském Florentinu, Jan Holásek si nechává kancelář ve stejném objektu.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi