Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Pavel Rychetský vstoupil do Právnické síně slávy

30.1.2015, denik.cz

Praha - Právníci, kteří se zasadili o své obory. Aktuální úspěchy i celoživotní přínos. To vše přinesl jubilejní desátý galavečer celojustiční soutěže Právník roku. Hlavní pozornost se letos upínala k předsedovi Ústavního soudu, Pavlu Rychetskému, který vstoupil za svůj mimořádný celoživotní přínos českému právu do Právnické síně slávy.

Galavečer Právník roku, již tradičně pořádaný pod taktovkou České advokátní komory a společnosti EPRAVO.CZ, se letos uskutečnil v pražském Kongresovém centru. Skleněnou plastiku sv. Yva a titul Právník roku převzalo deset osobností v sedmi řádných a třech mimořádných kategoriích (Právnická síň slávy, Pro bono, Talent roku). Jsou mezi nimi třeba Petr Vojtek, jeden z hlavních autorů nové Metodiky Nejvyššího soudu k náhradě nemajetkové újmy za bolest a ztížení společenského uplatnění; Tomáš Doležil, autor úspěšného komentáře k zákonu o obchodních korporacích, Tomáš Durdík, soudce angažující se za lepší práva obětí trestných činů anebo emeritní ústavní soudkyně Ivana Janů.

Záštitu nad soutěží převzali předseda vlády České republiky, Bohuslav Sobotka a ministryně spravedlnosti Helena Válková. Záštitu v době vyhlášení letošního ročníku poskytl také primátor hl. m. Prahy Tomáš Hudeček.

„Tohoto ocenění si velmi vážím. Dostávám se tak do té nejlepší společnosti – vedle Dáši Burešové, Oty Motejla, zesnulého Zdeňka Kesslera, Antonína Mokrého a dalších, kterým se již této pocty dostalo. Troufám si říci, že jde možná o poctu pro českého právníka patřící mezi jednu z nejvyšších dosažitelných," Pavel Rychetský, předseda Ústavního soudu k Právnické síni slávy.

Přehled vítězů

Občanské právo
JUDr. Petr Vojtek
soudce Nejvyššího soudu

Trestní právo
JUDr. Jiří Císař
advokát a společník AK Císař a Nesvadba v Ústí nad Labem

Obchodní právo
Mgr. Tomáš Doležil, Ph.D., LL.M., Eur.
advokát, společník z AK JŠK v Praze

Právo IT
JUDr. Josef Donát, LL.M.
advokát, partner Rowan Legal v Praze

Právo duševního vlastnictví
JUDr. Veronika Křesťanová, Dr.
soudkyně Městského soudu v Praze

Správní právo
prof. JUDr. Petr Průcha, CSc.
soudce Nejvyššího správního soudu

Občanská a lidská práva a právo ústavní
JUDr. Ivana Janů
bývalá soudkyně Ústavního soudu

Pro bono
JUDr. Tomáš Durdík
soudce Městského soudu v Praze

Talent roku
JUDr. Katarína Maisnerová ml.
kandidátka soudního exekutora v Praze

Právnická síň slávy
JUDr. Pavel Rychetský
předseda Ústavního soudu
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi