Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Komora prozatím Rittigovým právníkům výkon advokacie nepozastaví

12.2.2015, Zpravodajství ČTK

Praha 12. února (ČTK) - Česká advokátní komora (ČAK) se rozhodla, že dvěma obviněným právníkům lobbisty Iva Rittiga prozatím nepozastaví výkon advokacie. Čeká totiž na případné podání obžaloby. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí komory Iva Chaloupková. David Michal a Marek Stubley jsou stíháni v kauze dodávky jízdenek pro pražský dopravní podnik, Michal navíc jako obviněný figuruje i v případu údajného vyzrazování utajených informací z Bezpečnostní informační služby.

"Představenstvo ČAK své definitivní rozhodnutí o možném pozastavení výkonu advokacie jmenovaným odročilo do doby, kdy na oba advokáty bude buď podána obžaloba, anebo bude ze strany orgánů činných v trestním řízení rozhodnuto jinak," sdělila mluvčí.

Dodala, že předložené listiny, které měly objasnit bližší okolnosti stíhaných činů, "neposouvají stíhání ze stádia důvodného podezření do stadia prokazatelnosti skutků". Představenstvo komory tak podle ní nemohlo objektivně rozhodnout, a proto rozhodnutí odročilo.

Řízení o možném pozastavení výkonu advokacie Stubleymu a Michalovi z kanceláře MSB Legal běží od loňského února. Dobu trvání řízení ČAK již dříve zdůvodňovala tím, že Michal je ohledně BIS stíhán ve vyhrazeném režimu, a komora proto kvůli utajení musela přijmout řadu opatření, aby dostála znění zákona na ochranu utajovaných skutečností.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi