Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Video rozhovor s Robertem Němcem, partnerem advokátní kanceláře PRK Partners

15.6.2015, epravo.cz

O tom, jestli lze hledat v soudních sporech romantiku nebo adrenalin, o emocích při arbitrážích či transakční práci se dozvíte v našem aktuálním video rozhovoru.

Robert Němec odmítá definovat současný stav na trhu, kdy některé kanceláře končí či někteří známý pražští advokáti přecházejí do jiných kanceláří jako krizi a vnímá to spíše, jako přirozený vývoj trhu reflektující současný způsob výkonu advokacie v regionu.

Prozradil nám, co stojí za 22 letým úspěchem PRK Partners, která je vnímána jako špičková advokátní kancelář v oblasti bankovnictví, fúzí a akvizic, soudních sporů a vyrostla z bankovního butiku do tzv. full service law firm. Snahou PRK Partners  je udržet se v prémiovém segmentu právních služeb a zdůrazňovat kvalitu jimi poskytovaných služeb nikoliv soutěžit cenou, byť i v této oblasti je kancelář nucena poskytovat právní služby co nejefektivněji.

Za dobu svého působení v představenstvu České advokátní komory vnímá jako nejpalčivější problém advokacie otázku nezávislosti výkonu advokacie, zejména pak ve vztahu k orgánům činným v trestním řízení a ochranu advokátního tajemství. Odmítá tlaky ministerstva spravedlnosti na snahu o převzetí kárné kompetence nad advokáty. Kárné řízení je řízení probíhající v atmosféře důvěrnosti a často účastník takovéhoto řízení musí v jeho rámci odhalit skutečnosti podléhající mlčenlivosti a je proto podle něj naprosto nepřípustné, aby orgán státu jako častá protistrana, tuto kompetenci vykonával.

V rozhovoru dále hovoří o cenovém tlaku, o tom zda a jak se změnilo portfolio klientů, propagaci advokátních služeb a řadě dalších aktuálních témat.

Rozhovor můžete shlédnout na domovské stránce http://www.epravo.cz anebo na našem videokanálu Youtube.

Vydavatelství EPRAVO.CZ spustilo sérii video rozhovorů s předními osobnostmi české právnické obce. Jednou za dva týdny naleznete na http://www.epravo.cz nový rozhovor. Hosty již byli například někdejší ministryně spravedlnosti Helena Válková či její nástupce Robert Pelikán, vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová, předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, šéf Ústavního soudu Pavel Rychetský či veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová a další.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi