Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Právní pomoc migrantům

2.10.2015, ČT 1, 12:00

Michala HERGETOVÁ, moderátorka
--------------------
18 nevládních organizací, které pracují s uprchlíky, zveřejnilo takzvaný migrační manifest. V třicetistránkovém dokumentu shrnují zásady, kterými by se Česko v přístupu k uprchlíkům mělo řídit. Kromě pravidel migrace, solidarity a azylu řeší manifest i problematiku kvót. Podle organizací je problém v nedostatečné komunikaci s uprchlíky přímo v postižených oblastech, případně ve vstupních zemích Schengenu.

Martin ROZUMEK, ředitel, Organizace pro pomoc uprchlíkům
--------------------
Jednoznačně patříme na východ, to tady to dokazuje naprosto přesně, že se řítíme směrem, směrem k Maďarsku, ne-li k Rusku a bohužel jsme tak vnímáni i na Západě, takže pro nás je problém vycestovat kamkoliv na sever, na jih, na západ, protože se musíme většinou stydět za tu českou azylovou politiku. Nějakým způsobem obhajovat neobhajitelné.

Michala HERGETOVÁ, moderátorka
--------------------
K pomoci uprchlíkům vyzvala i Česká advokátní komora. Své služby už nabídly téměř dvě desítky jejích členů. Zdarma poskytnou právní pomoc lidem v zabezpečovacích zařízení. Ti totiž často pouze cestující přes Česko do dalších států.

Štěpán HOLUB, pověřený zástupce ČAK
--------------------
Podnětem bylo to, že Česká advokátní komora získala spoustu podnětů i z médií od různých advokátů, od ministra spravedlnosti a od spousta dalších a na základě toho dospěla k názoru, že existují na území České republiky osoby, které potřebují a akutně potřebují právní pomoc.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi