Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Soud v Ostravě řeší, zda vydá věci zabavené Langrovi

7.11.2015, Právo, str. 4

Krajský soud v Ostravě začal včera rozhodovat, zda dokumenty zajištěné při domovních prohlídkách u exministra vnitra za ODS a nyní advokáta Ivana Langra bude možné použít jako důkazní materiál v olomoucké kauze.
Jednání po několika hodinách odročil s tím, že potřebuje delší čas na prostudování zabavených listin.
„Oba návrhy soudkyně odročila na neurčito. Chce se s obsahem zajištěných dokumentů nejprve seznámit,“ informoval mluvčí soudu Dalibor Zecha.
Dokumenty, počítač a Langrův mobilní telefon zabavila policie v Langrových bytech v Praze a v Olomouci v půlce října na začátku údajné korupční kauzy. Langer z ničeho obviněn nebyl.
Česká advokátní komora je v souladu se zákonem odmítla vydat. Podle stanoviska Nejvyššího soudu se za místo pro výkon advokacie považuje i advokátův byt. Krajský soud v Ostravě rozhodoval o návrzích, které podal Okresní soud v Ostravě a Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Právě tyto orgány nařídily domovní prohlídky.
Langrovi se zabavení dokumentu nelíbí a odvolává se na důvěrný vztah mezi advokátem a klientem.
„Povinnost mlčenlivosti je základním atributem vztahu mezi advokátem a klientem při poskytování právních služeb, a tedy i nezbytnou podmínkou fungování demokratické společnosti,“ řekl Langer.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi