Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Olomoucká kauza

6.11.2015, Prima, 18:55

Roman ŠEBRLE, moderátor
--------------------
U ostravského krajského soudu dnes pokračovala takzvaná olomoucká kauza. Rozhodovalo se o dokumentech zabavených při domovních prohlídkách. Jako svědek byl u soudu mimo jiné i exministra vnitra Ivan Langer, u kterého policie zabavila velké množství materiálů. Kauzu sleduje Tomáš Petržela.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Zátah nazvaný VIDKUN zaměstnává policisty, státní zástupce i soudy už několik týdnů. Další dějství kauzy se tentokrát odehrálo v Ostravě. Česká advokátní komora nedala vyšetřovatelům souhlas s tím, aby prostudovali dokumenty zabavené mimo jiné u Ivana Langera. Týkají se prý dalších lidí, kteří nemají s kauzou nic společného. Sám Langer odmítá celou kauzu od začátku komentovat a dnes se vyjádřil jen k aktuálnímu jednání.

Ivan LANGER, exministr
--------------------
Není to jednání o mně, je to jednání o věcech, které souvisejí s povinností advokáta zachovávat mlčenlivost. Jinými slovy základem vztahu mezi advokátem a klientem je důvěrnost toho vztahu a povinnost zachovávat mlčenlivost.

Dalibor ZECHA, mluvčí Krajského soudu v Ostravě
--------------------
V tomto případě Krajský soud v Ostravě může nahradit nesouhlas České advokátní komory s nevydáním listin, které byly zabaveny při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Senát ale nakonec jednání o vydání dokumentů vyšetřovatelům odročil s tím, že musí listiny prostudovat. Mezi tím v Olomouci naplno pokračuje další vyšetřování kauzy.

Petr ŠEREDA, státní zástupce
--------------------
Tento týden probíhala celá řada výslechů svědků. Z mýho pohledu tam není co komentovat.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Vyšetřovatelé mimo jiní vyslechli také olomouckého exprimátora a současného radního za ODS Martina Majora.

Martin MAJOR, olomoucký radní
--------------------
Mohu potvrdit, že jsem byl tento týden na u Policie České republiky, kde jsem vypovídal jako svědek v kauze, která se momentálně prověřuje.

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Majora měl podle některých zdrojů vazebně stíhaný krajský policejní náměstek Kadlec varovat, aby si vybral všechny peníze z účtů, než mu je policie zablokuje. Major už dříve několikrát zopakoval, že má na svých účtech jen legální peníze a proto s nimi ani po varování nic nedělal. Ve vazbě dál zůstávají obvinění policisté Kadlec a Petrůj a také podnikatel Kyselý. Tomáš Petržela a Markéta Schenková, Prima FTV.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi