Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Právu kralují Havel a Muzikář

10.11.2015, Lidové noviny, str. 2, Jan Januš

PRAHA Letošní výsledky žebříčku Právnická firma roku ovládly advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners a Weil, Gotshal &Manges. Z vrcholu tak sesadily loňské vítěze BBH a Allen&Overy. Prvně jmenovaná firma se stala národní, druhá pak mezinárodní kanceláří roku. Kanceláře řídí známí právníci Jaroslav Havel aKarel Muzikář. Výsledky žebříčku vyhlásila včera večer společnost Epravo.cz, a to na základě dokončených transakcí a dalších ekonomických ukazatelů.
Havel, Holásek & Partners přitom k celkovému triumfu přidala ještě vítězství v kategorii nejlepší klientské služby a také v právu hospodářské soutěže. „Náš letošní růst pozitivně ovlivnilo především poskytování právních služeb českým a slovenským podnikatelům. Hlavně v oblasti fúzí a akvizic, ale také nemovitostních projektů či právní a daňové strukturace osobního majetku,“ popsal pro LN řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Počet klientů stále roste
Tržby celé skupiny včetně spolupracující inkasní agentury Cash Collectors by tak letos měly atakovat 700 milionů korun. Podle Havlových slov má v současnosti kancelář zhruba tisíc klientů, letos získala asi sto dalších.
Firma radila například Raiffeisenbank při akvizici části Citibank zaměřené na retailové bankovní služby či skupině Wüstenrot, a to při prodeji její pojišťovací části a navázání strategické spolupráce s kupující společností Allianz pojišťovna. Kancelář rovněž pracovala pro finanční skupinu KBC, Bochemii, zdravotnickou firmu Medicover či pro Moravia IT.
Vítězná mezinárodní kancelář Weil, Gotshal & Manges ovládla také dvě oborové kategorie, konkrétně klíčovou oblast fúzí a akvizic a rovněž řešení sporů a arbitráže. „Šlo o poradenství při významných mezinárodních akvizicích, poradenství v oblasti bankovnictví, o zastupování ve složitých sporech a mezinárodních arbitrážích či řešení různých komplikovaných regulatorních otázek,“ popsal vedoucí partner firmy Karel Muzikář některé ze zásadních transakcí, na nichž se jeho kancelář letos podílela. Mezi klienty zařadila například Energizer, PKP Cargo či Pivovary Topvar. Partner zmíněné kanceláře Martin Kramář se stal v rámci žebříčku takzvaným dealmakerem roku.
V žebříčku zabodovaly také další firmy. Například kancelář PRK Partners zvítězila v kategorii bankovnictví a finance a také v pracovním právu. Jak uvádí řídící partner Robert Němec, advokáti zastupovali třeba společnost Affimed Therapeutics při jejím prvotním úpisu akcií v USA. Asistovali i skupině ZF Friedrichshafen při zajištění akvizičního financování na koupi TRW Automotive Holdings. „Patří sem i emise fixních dluhopisů společnosti Czech Property Investment nebo poradenství při zakládání dluhopisového programu slovenské pobočky UniCreditBank,“ říká Němec.
    Ve dvou oborech uspěla také kancelář Rowan Legal, jež se stala právnickou firmou roku v telekomunikacích a médiích a v právu informačních technologií.

***

Přehled oceněných společností
* Národní kancelář roku: Havel, Holásek & Partners
* Mezinárodní kancelář roku: Weil, Gotshal&Manges
* Právo obchodních společností: Glatzová & Co.
* Právo hospodářské soutěže: Havel, Holásek & Partners
* Developerské a nemovitostní projekty: Dentons Europe
* Fúze a akvizice: Weil, Gotshal & Manges
* Restrukturalizace a insolvence: Žižlavský
* Řešení sporů a arbitráže: Weil, Gotshal&Manges
* Bankovnictví a finance: PRK Partners
* Telekomunikace a média: Rowan Legal
* Duševní vlastnictví: Kříž a partneři
* Právo informačních technologií: Rowan Legal
* Veřejné zakázky: MT Legal
* Pracovní právo: PRK Partners
* Sportovní právo: KŠD Legal
* Trestní právo: Brož & Sokol & Novák
* Daňové právo: Rödl & Partner
* Regionální právnická firma roku: KVB
* Česká firma na mezinárodních trzích: BBH
* Pro Bono / CSR: Císař, Češka, Smutný
* Transakční poradenství: DBK Partners
* Firma roku podporující ženy v advokacii: Randl Partners
* Právnická firma roku za nejlepší klientské služby: Havel, Holásek & Partners

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi