Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Pelikánův insolvenční rejstřík je ve skluzu

27.1.2016, E15, str. 3, Daniel Novák

Už v prosinci mělo ministerstvo spravedlnosti spustit novou verzi insolvenčního rejstříku. Start však rezort Roberta Pelikána (ANO) odkládá o několik měsíců na první polovinu roku. „Vzhledem k obsáhlé migraci dat ze starého portálu na nový a jejich manuálnímu čištění bylo posunuto oficiální spuštění na první polovinu tohoto roku,“ uvedl Jakub Říman z tiskového oddělení ministerstva. Dodal, že zdržení se nikomu nedává za vinu a nikdo za ně nebude pykat.
Profesionálové, pro něž je práce s insolvenční databází každodenním chlebem, přitom spuštění rejstříku toužebně vyhlížejí. „Současná aplikace je nepřehledná,“ uvedl právník Bystrík Bugan, který se zabývá také insolvenčním právem. Například výši pohledávek věřitelů musí nyní uživatelé komplikovaně hledat v několika dokumentech. „Pomohlo by, kdyby byla výše pohledávek jednotlivých věřitelů viditelná automaticky u jejich přihlášek,“ dodal Bugan.
Nový portál si Pelikánův úřad objednal právě kvůli zastaralosti toho stávajícího.
„Nový portál zcela odpovídá moderní koncepci webu 2.0. Je optimalizován pro všechny mobilní a přenosná zařízení,“ doplnil Říman z ministerstva spravedlnosti. Dodavatelem nového rejstříku je tuzemská společnost Comint. Od státu za něj bez daně z přidané hodnoty dostane zaplaceno 2,4 milionu korun.
Více E15.cz

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi