Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Šolc bude od ledna 2017 prezidentem Mezinárodní advokátní komory

23.9.2016, Zpravodajství ČTK

Praha 23. září (ČTK) - Advokát Martin Šolc byl jako první Středoevropan zvolen prezidentem Mezinárodní advokátní komory (IBA), která je největší světovou organizací v oboru advokacie. Ve čtvrtek o tom rozhodla Rada IBA na výroční konferenci ve Washingtonu. Ve funkci 1. ledna 2017 nahradí amerického advokáta Davida Rivkina, kterého už v roce 2015 vystřídal na pozici viceprezidenta. ČTK o tom dnes informovala advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík, kde je Šolc zakládající partner.

IBA je profesní organizací, která sdružuje 201 národních advokátních komor, včetně České advokátní komory, a přímo či prostřednictvím členství kanceláří více než 100.000 individuálních členů.
Zvolení do čela organizace chápe Šolc jako ocenění své více než pětadvacetileté práce pro IBA. "A zároveň jako potvrzení, že česká či středoevropská advokacie je vnímána jako aktivní součást globální profese," uvedl Šolc.

Ve funkci prezidenta IBA se chce zasadit o změny ve fungování organizace. Rád by například zvýšil dostupnost konferencí a seminářů pro širší okruh posluchačů prostřednictvím online přístupů. IBA by podle něj měla do budoucna rovněž zformovat pracovní skupinu se zaměřením na otázky bezpečnosti dat spravovaných advokáty.

Martin Šolc se specializuje především na poradenství při fúzích a akvizicích a restrukturalizacích firem a na právo obchodních společností. V letech 2007 a 2011 získal titul Právník roku v oblasti obchodního práva. Mezinárodní ratingové publikace hodnotící trh právních služeb jej označují za předního právníka pro oblast korporačního práva a fúzí a akvizic v ČR.

Mezinárodní advokátní komora byla založena v roce 1947, krátce po založení Organizace spojených národů. V poválečné době se měla stát obdobou OSN pro právnická povolání. IBA pořádá ročně více než 60 konferencí.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi