Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Od října můžete v Pardubicích využít bezplatnou právní pomoc

4.10.2016, pardubickenovinky.cz

Zájemci budou moci v Pardubicích nově využít bezplatnou právní pomoc. Na dnešním zasedání to schválila Rada města Pardubic.
 
Služba je určena obyvatelům Pardubického kraje a zaměřena bude zejména na oblasti práva občanského, rodinného, trestního či insolvenčního. Poskytování takzvané drobné právní pomoci v Pardubicích bude zajišťovat Česká advokátní komora (ČAK). Uvedla pro Pardubickenovinky.cz Iveta Koubková, tisková mluvčí Pardubic.
 
„Poradenství bude určeno především těm, kteří se dostanou do tíživé životní situace a nebudou se moci umět v problému zorientovat. Předpokládám, že služba bude využívána především příjmově slabšími skupinami obyvatel,“ podotýká primátor města Pardubic Martin Charvát.
 
Tato služba by však měla představovat jen základní orientační poučení o právech a povinnostech subjektu, nebude se tedy jednat o komplexní právní službu v podobě prostudování spisu, sepsání návrhu či smlouvy, zastupování před soudy a podobně. Právní pomoc by navíc neměla přesahovat 15 až 20 minut v rámci jedné návštěvy.
 
„Právní poradna bude občanům otevřena každou středu v době od 13 do 17 hodin. Vést ji budou vždy dva zástupci z řad advokacie Pardubického kraje. Cílem služby je napomoci občanům v právních věcech a uplatňování jejich zájmů,“ informuje advokát Vítězslav Paděra, zástupce České advokátní komory pro region Pardubice.
 
Dodává, že regionální pracoviště ČAK bude vést seznam všech advokátů sídlících u Krajského soudu v Hradci Králové a na pobočce Pardubice. „Advokáti tak budou s předstihem vyrozumíváni o datu, kdy by výše zmíněnou povinnost k bezplatné právní službě měli vykonat,“ říká Vítězslav Paděra. Zájemci bubou moci bezplatnou advokátní kancelář mohli využívat od října tohoto roku.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi