Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Kalendář právnických akcí 2017

13.1.2017, Právní rádce, str. 6, Jaroslav Kramer

Konference, semináře, kongresy, galavečery… Letošní rok bude plný řady zajímavých událostí, ať z odborného pohledu či společenského dopadu. Měsíčník Právní rádce proto sestavil přehled právnických akcí, které by vám neměly uniknout.

LEDEN
* Nový rok zahajuje měsíčník Právní rádce odborným seminářem na téma Prevencí proti trestní odpovědnosti společnosti. Akce se uskuteční 25. ledna v hotelu Jurys Inn Prague.
* Hospodářské noviny vyhlásí již po dvanácté Top ženy byznysu, veřejné sféry a start-upu. V rámci galavečera pořádaného 23. ledna v Praze budou vyhlašovány také oborové žebříčky, například i za právní služby.

ÚNOR
* Už po jedenácté vyhlásí Česká advokátní komora a EPRAVO. CZ výsledky celojustiční soutěže Právník roku. Slavnostní galavečer se uskuteční 3. února v Praze. Kromě nové osobnosti v síni slávy pořadatelé vyhlásí vítěze dalších 9 kategorií.
* Měsíčník Právní rádce pořádá na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze druhý ročník odborné debaty Česko v době dluhů II. Kam se posunula situace v exekucích a insolvencích* A bude rok 2017 přelomový*

BŘEZEN
* Měsíčník Právní rádce pořádá odbornou GDPR konferenci se zaměřením na evropské nařízení o ochraně osobních údajů. Na akci vystoupí kromě advokátů také technologičtí experti a další odborníci..
* Ústav práva módního průmyslu pořádá seminář Právní minimum pro rozjezd módní značky, zaměřený na nezbytné registrace a daňové povinnosti, přednáší Ondřej Trubač.

DUBEN
* Unie podnikových právníků pořádá šestý ročník ocenění Podnikový právník roku. Své nominace může zasílat široká veřejnost prostřednictvím stránky http://www.uppcr.cz. Slavnostní vyhlášení proběhne v dubnu
* Již po sedmé se uskuteční dvoudenní odborný kongres Právní prostor. Program se průřezově věnuje aktuálním otázkám jak soukromého, tak veřejného práva. Tradičně na akci vystupují přední zástupci justice.

KVĚTEN
* V polovině května se uskuteční druhý ročník mezinárodní konference Innovative Legal Services Forum 2017. Hlavními tématy budou celosvětová inspirace, využití chytrých technologií v poskytování právních služeb a specifika středoevropského regionu. Na konferenci vystoupí například Bruce MacEwen a Janet Stantonová z New Yorku, Aron Solomon z Toronta anebo Dana Denisová-Smithová z Londýna. Více informací a vstupenky na http://www.ilsf2017.com

ČERVEN
* Česká advokátní komora pořádá společně s EPRAVO. CZ odborné konference Nové soukromé právo. 1. června v Ostravě a 20. června v Brně. Na konci listopadu se konference s několikaletou tradicí uskuteční v Praze.
* Již po patnácté se uskuteční tradiční Karlovarské právnické dny, nově v Grand hotelu Ambassador. Akce potrvá od čtvrtka 8. do soboty 10. června a její součástí bude i tradiční společenský večer.

LÉTO
* V červenci se uskuteční druhý ročník Prague Summer Mediation Academy, kterou organizuje Právnická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s prof. Nadjou Alexanderovou (Singapore) a Sabine Walshovou (Irsko).
* European Centre for Career Education pořádá v červenci summer school – největší vzdělávací akci pro právnické zahraniční studenty v ČR, kterou navštíví víc než 100 účastníků v sekcích práva.

ZÁŘÍ/ŘÍJEN
* Soudcovská unie České republiky pořádá každoroční Shromáždění zástupců sekcí SU. Letošní shromáždění bude volební. Na podzim by se měl také uskutečnit 7. sněm České advokátní komory, který zvolí nové vedení.
* Univerzita Palackého pořádá kromě-čních květnových Olomouckých právnických dnů také zářijové Olomoucké debaty mladých právníků a říjnové Mediace 2017.

LISTOPAD
* Měsíčník Právní rádce pořádá druhý ročník právnického ocenění Pro Bono & CSR 2017 a Setkání významných právniček. Galavečer za účasti špiček právnické obce a vzácného zahraničního hosta se uskuteční na začátku listopadu v Praze.
* Jubilejní, desátý ročník žebříčku Právnická firma roku se uskuteční v pondělí 6. listopadu v Praze. V listopadu se také koná tradiční Konference o historii advokacie.

PROSINEC
* Koncem roku 2017 se uskuteční například dvanáctý ročník předvánočního semináře Unie podnikových právníků anebo Daňové a právní fórum, které se věnuje připravovaným daňovým a legislativním změnám.
* Ve spojení se Světovým dnem lidských práv se uskuteční Evropský den advokátů, který iniciuje Rada evropských advokátních komor.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi