Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Lidé mají zájem o bezplatné právnické služby na radnici

18.2.2017, Mladá fronta DNES, str. 17

Jak si poradit v tíživé situaci, když na právníka nemám peníze? Řešení lidem dává bezplatná právní poradna, která funguje na radnici již přes pět měsíců. Advokáti jsou občanům k dispozici každou středu v budově magistrátu ve Štrossově ulici, kde zájemcům poskytují základní právní informace k jimi dotazovaným věcem.

„Ne každý si totiž může dovolit zaplatit právníka v případě, že potřebuje pouze poradit,“ uvedl primátor města Martin Charvát.

Lidé zatím službu využívají celkem pravidelně, v průměru poradnu navštíví více než deset lidí každý úřední den. „Odezva veřejnosti na bezplatnou právní pomoc je velmi pozitivní. Průměrná návštěvnost se pohybuje kolem deseti lidí, zaznamenali jsme však i dvacet návštěvníků za týden,“ řekl Vítězslav Paděra, advokát pověřený Českou advokátní komorou koordinací projektu pro region Pardubice.

Služba představuje jen základní orientační poučení o právech a povinnostech subjektu, nikoliv tedy komplexní právní službu.

„Tyto informativní právní porady slouží zásadně k základní orientaci v právním problému, s nímž se žadatel o tuto právní službu na advokáta obrací. Jejím cílem je zpravidla základní orientace občana v problému a stručný nástin možných řešení,“ uvedl Paděra.

Poskytování drobné právní pomoci v Pardubicích zajišťuje Česká advokátní komora, město jí pro tyto účely poskytlo kancelář číslo 107 a 108 v budově ve Štrossově ulici. Poradna je pro veřejnost otevřena každou středu od 13 do 17 hodin.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi